הכנסה פסיבית ו-7 דרכים להרוויח ממנה

איך לייצר הכנסה פסיבית ואיך להרוויח עם הכנסה פסיבית? לא מעט אנשים ששומעים את הביטוי "הכנסה פסיבית" סוברים כי מדובר בהכנסה שלא דורשת כמעט השקעה.

זוהי אכן אחת הסיבות שבשנים האחרונות צצים להם מאות "מומחים" ועשרות סדנאות חדשות בחודש שמבטיחות לשלש או להכפיל את ההכנסה שלנו תוך מספר ימים עם סדנאות "איך לייצר הכנסה פסיבית"

אם הגעתם לעמוד הזה, מוטב שתדעו שהמשמעות של הכנסה פסיבית היא ממש לא הכנסה שאינה דורשת שום עבודה.

איך לייצר הכנסה פסיבית
רעיונות להכנסה פסיבית

אז מה זה הכנסה פסיבית? ואיך להרוויח עם הכנסה פסיבית?

הכנסה פסיבית היא הכנסה שיכולה למנף את ההשקעה הראשונית שלכם לרווחים גבוהים כאשר בהמשך הזמן עליכם להשקיע פחות ופחות ובסופו של דבר רק לפקח על כל מה שמתבצע.

ההשקעה הראשונית שלכם יכולה להיות זמן, כסף, לימודים או צבירת ידע כדי להיכנס לתחום חדש או שילוב של חלק או כל אלו.

אז אחרי שהבנו מה זה הכנסה פסיבית, הגיע הזמן להציג בפניכם את 7 הדרכים הכי אפקטיביות כיום לייצר הכנסה נוספת:

1. איך לייצר הכנסה פסיבית בעזרת השקעה בנדל"ן בארץ או בחו"ל

השקעה בנדל"ן היא אחת ההשקעות הקלאסיות היותר משתלמות לייצר הכנסות פאסיביות.

החיסרון המרכזי שלה הוא מן הסתם שנדרש סכום כסף גבוה למדי כדי להתחיל להניע אותה, ולכן זה לא מפתיע שאנשים רבים עדיין פוחדים מהערוץ הזה.

חלק מהפחדים האלו אכן מוצדקים.

לדוגמה, אפילו אם קניתם דירה והשכרתם אותה, יש לכם אחריות מלאה כלפי הדיירים ואם המזגן מתחיל לטפטף, אתם אלו שתצטרכו להגיע ולתקן את התקלה.

לכן, רבים פונים להשקעות דרך יזמי נדל"ן. לדוגמה, שיווק דירות במבנה שעבר תמ"א 38 ומכירה שלהן בהתאם לחלק שלהם בנכס.

כאן יש לבחון את היזם בשבע עיניים כדי לדעת מיהו ומהו.

אפשרות אחרת להשקיע היא דרך גוף מתמחה והיא מתאימה גם למי שמעוניין להשקיע בחו"ל, אפשרות הקורצת לישראלים רבים הרוצים ליהנות מנכס מניב ב"שלט רחוק".

בכל אופן, הנה רק חלק מהנקודות שעליכם לבדוק אצל כל מי שמתיימר לעזור לכם ולהציע לכם שירותים בתחום:

  1. מהו היקף הנכסים שהחברה מנהלת?
  2. האם אותה חברה אכן יודעת ליצור תהליך ומערך שמטרתולענות על הצורך של ,"איך להרוויח עם הכנסה פסיבית"?
  3. האם יש עליה "כתמים" בגוגל? חפשו גם את מי שעומד מאחוריה. האם הוא "דילג" בין עוד כמה חברות בדרך או שהוא היה מעורב בתביעות?
  4. אם מדובר בדירה לרכישה שיש בה חוזה שכירות קיים, וודאו שאתם יודעים את כל הפרטים הקטנים ובמיוחד מהו הסכום שנשאר בידכם לאחר כל ההפרשות המשותפות (היכולות להשתנות ממדינה למדינה).
  5. האם ישנן הוצאות ונושאים חוקיים אחרים. גם כאן הדברים עשויים להשתנות ממדינה למדינה (לדוגמה, תשלום מס מקומי).

ומעל הכול, חשוב שתדעו שאין דבר כזה השקעה בנדל"ן ללא סיכון וככל שתרצו להגיע למינוף גבוה יותר, כך גם הסיכון יהיה גבוה יותר.

לדוגמה, אם תרצו לעשות קופה מהירה על נכס באמצעות השבחה שלו (מה שנקרא Flip), תהיו בסיכון הרבה יותר גבוה מאשר השקעה בנכס למשך טווח ארוך יותר ("נכס מניב"). מה שכן יש אלו חברות שיסכימו לבטח את הנכס תחת פוליסות שונות.

השקעה בנדל"ן בתקציב נמוך

ערוץ נוסף שמתפתח לאחרונה הוא השקעה בנדל"ן בתקציב נמוך. בדרך כלל לא מדובר כאן בהשקעה ישירה, אלא בהשקעה בגוף או מוצר שמגייס הלוואות או כספים מהציבור וכל משקיע מקבל ריבית על בסיס קבוע ועל פי חלקו בהשקעה.

לדוגמה, לאחרונה צוברות קרנות בשם "קרנות ריט" פופולאריות מרשימה וכל אחד יכול לקנות בהן יחידות השתתפות או ניירות ערך באופן נזיל באופן דומה מאוד לרכישה של ניירות ערך בבורסה.

באופן ספציפי, קרנות הרייט מחלקות גם דיבידנדים מכיוון שהן מקבלות על כך הטבות מס שונות.

השקעה בשוק ההון
הכנסה פסיבית בהשקעה בשוק ההון

2. הכנסה פסיבית דרך השקעה בשוק ההון

ואם כבר דיברנו על קרנות רייט ועל הכנסות פסיביות, הנושא המתבקש הבא הוא השקעה בשוק ההון.

למעשה כולנו משקיעים באופן כזה או אחר דרך שוק ההון באמצעות כלים פנסיונים שונים, אבל כאן אנחנו מדברים על השקעה ישירה, לרוב דרך הבנק, יועץ השקעות מומחה או חברה המאפשרת לנו לסחור באופן ישיר בבורסה דרך תוכנות שפיתחו.

איך להרוויח עם הכנסה פסיבית בשוק ההון?

השקעה בשוק ההון היא פחות מסובכת מכפי שהיא נשמעת, אך יש להכיר את רמות הסיכון השונות וכלי ההשקעה הזמינים כגון מניות, ניירות ערך, אגרות חוב וכו'.

לכל כלי יש את המאפיינים השונים שלו ומהם גם נגזרת רמת הסיכון. לדוגמה, השקעה במניות באופן ישיר נחשבת להשקעה ספקולטיבית יותר מאשר בקרן נאמנות, שם פיזור הסיכונים הוא מגוון יותר.

את המידע הזה תוכלו למצוא דרך מדריכים באינטרנט וגם דרך לא מעט ספרים אם אתם מעדיפים ללמוד בצורה מסודרת יותר.

מוטב ללמוד ממקור אובייקטיבי ולא כתבות ממומנות של בית השקעות כזה או אחר.

מלבד ההכרה של שוק ההון עצמו, חשוב לדעת שההשקעה דרך הבנק היא לרוב פחות משתלמת בשל דמי שמירה גבוהים (כשבפועל אף אחד כבר לא שומר את ניירות הערך במגרה…).

לכן, אם אתם סוחרים בסכומים גבוהים באופן עצמאי לחלוטין (נותנים פקודות ישירות לבורסה), אין לכם שום סיבה להמשיך ולתת לבנק לחלוב אתכם.

מנגד, אם סכום ההשקעה שלכם הוא מוגבל ובמיוחד אם אתם נעזרים ביועץ ההשקעות בבנק, ייתכן שתגלו כי יועצי השקעות חיצוניים בגופים הפרטיים ידרשו גודל תיק מינימלי כדי להתחיל ולטפל בכם.

מה שכן תוכלו לעשות זה לנסות ולהוריד את עמלות הבנקים. זכרו שיש לכם אפשרות לפתוח חשבון השקעות בלבד בבנק שאינו מנהל בהכרח את חשבון העו"ש שלכם.

הכנסות פסיביות מנכסים דיגיטליים
הכנסות פסיביות מנכסים דיגיטליים

3. יצירת נכסים דיגיטליים – הדרך המודרנית לייצר הכנסה פסיבית

יצירת נכסים דיגיטליים מתקשרת בעיקר לתוכנית שותפים או דרופשיפינג אליהן נגיע בהמשך, אבל לא רק… הרעיון ביצירת נכס דיגיטלי הוא יצירת פלטפורמה באינטרנט שתכניס לכם כסף.

הנכס הטוב ביותר להרוויח כסף הוא אתר עצמאי משלכם שמתארח בחברת אחסון שבחרתם. נכסים אחרים הן קבוצות פייסבוק, דפים עסקים בפייסבוק, חשבונות אינסטגרם עם הרבה עוקבים וכו'.

המשותף לכל הנכסים בקבוצה האחרונה הוא שהם לא באמת שייכים לכם ובהחלט יכול להיות שתיחסמו אם מה שאתם עושים לא יבוא לפייסבוק או גוגל "טוב בעין"…

רק לאחרונה (אנחנו מדברים על סוף 2020) יש גל חסימות של חשבונות עסקיים (יחד עם כל המידע שנצבר בהם…) ולא מעט סוכני שיווק בדיגיטל מוצאים את עצמם במצב מאוד לא נעים מול הלקוחות שלהם…

איך להרוויח עם הכנסה פסיבית מנכסים עצמאיים היא באמצעות מכירת מוצרים בחנות וירטואלית או קבלת לידים ומכירה שלהם לעסקים אחרים או בעלי מקצוע.

בשני המקרים אתם צריכים להקים את הפלטפורמה המתאימה מאפס וגם לקדם אותה בגוגל, אבל הניהול השוטף שלהן הוא פשוט יחסית.

אמנם גם חנות שפועלת רק באינטרנט עדיין צריכה לדאוג לכל עניין המשלוחים ותיאום מול ספקים, אך יש שירותים שונים לאספקת מוצרים על פי דרישה באופן דומה לאמזון, רק שכאן מדובר בספקים מקומיים אשר יש לכם יותר כוח מיקוח מולם.

יש גם מי שמשלב בין שתי השיטות: מחזיק אצלו מלאי מוגבל למשלוחים מהירים או איסוף עצמי ומשלוחים רגילים הוא מבצע דרך חברות שילוח. למידע נוסף על קידום חנויות וירטואליות בגוגל.

הכנסות פסיביות על ידי מכירת שטחי פרסום או תוכן ממומן באופן ישיר

אפשרות נוספת להרוויח כסף שלא מתאימה לכל אחד היא באמצעות מכירה של תכנים ממומנים באופן ישיר.

כלומר, אתם בונים אתר, מכניסים אליו הרבה תנועה, משלבים בו כתבות חדשותיות מדי פעם (כדי שלא ייראה כמו פרסומות אחת גדולה), אך רוב התוכן בו הוא למעשה תוכן ממומן.

לחילופין, אתם יכולים למכור באנרים ושטחי פרסום באופן ישיר, אך לשם זאת אתם צריכים כמויות אפילו גדולות יותר של תנועה, מה שאומר שתצטרכו גם להשקיע הרבה יותר בקידום אורגני.

 שיווק שותפים
הכנסה פסיבית מהבית באמצעות שיווק שותפים

4. לייצר הכנסה נוספת עם שיווק שותפים

שיווק שותפים מתבצע בדרך כלל באמצעות נכסים דיגיטליים, גם כאלו שנמצאים ברשותכם וגם כאלו שנמצאים על גבי פלטפורמה אחרת (כגון קבוצות פייסבוק שאתם מנהלים).

הרעיון כאן הוא שאתם לא עושים את הרווחים שלכם ישירות מהנכס, אלא רוכבים על נכס של מישהו אחר ומקבלים עמלה עבור כל מכירה או ליד.

לכן ההשקעה שנדרשת הוא לרוב נמוכה יותר מכיוון שהמנגנון גם הוא פשוט יותר. למשל, אתם לא צריכים מערכות לטרנזקציות כספיות ואפילו לא לארח את טפסי הלידים אצלכם.

בדרך כלל תוכניות השותפים השונות משתמשות בקישורים פשוטים שמזהים אתכם באופן ספציפי. אלו יכולים להיות קישורי טקסט פשוטים או באנרים עם קישור לחיץ שהשותפים מספקים לכם. למידע נוסף על רכישת קישורים.

בין הרשתות המוכרות בתחום: סקינדו (בארץ), ClickBank וגם אמזון ו-ebay. יש גם תוכניות שותפים מתמחות של אתרים נישתיים. לדוגמה, אתרי אופנה (בין היתר אסוס), אתרים למכירת חלקי מחשבים (newegg) וכו'.

גם תוכנית Adsense של גוגל ותוכניות דומות של רשתות מדיה אחרות נחשבות לתוכנית שותפים.

ההבדל הוא שכאן החברה שמריצה את הרשת היא זו שמספקת את המודעות באופן אוטומטי בהתאם לתוכן של האתר שלכם או הפעילות ההיסטורית של הגולשים.

החיסרון של תוכנית שכזו היא שהעמלה אומנם קבועה מבחינת חלוקת הרווחים ביניכם ובין החברה, אבל לכל נישה נושאית יש את המחירים שלה (מפרסמים בדרך כלל ישלמו יותר על מילות מפתח עם פוטנציאל מכירה גבוהה).

הכנסה פסיבית ע"י יצירת מוצר דיגיטלי
הכנסה פסיבית מהבית ע"י יצירת מוצר דיגיטלי

5. יצירת מוצר דיגיטלי

יצירת מוצר דיגיטלי היא תחום שלא מתאים לכל אחד, אבל יש כאן הזדמנות טובה ליצור הכנסה עם אלמנט פסיבי משמעותי (כלומר, השקעה מועטה מאוד בטווח הארוך).

מוצר דיגיטלי הוא כל מוצר שאפשר להעביר על גבי אינטרנט הרשת, בדרך כלל בצורת קובץ, סרטון, שירות כתוכנה (לדוגמה, מערכת לניהול חשבונות) או אפילו אפליקציה.

האפשרויות היותר זולות לפיתוח הן ספרים דיגיטליים או קורס דיגיטלי בו אתם מכינים את כל החומרים מראש. הגולש יכול לקבל דוגמית או כמה טיפים דרך רשימת תפוצה (דרך מצוינת להגדיל אותה אם כבר יש אחת כזו), אך הוא יהיה חייב לשלם על מנת לקבל את המוצר המלא.

עם זאת, אתם צריכים לקחת בחשבון שאתם מחויבים לספק תמיכה לבוגרים באמצעות Whatsapp / פייסבוק / פורום ייעודי ועוד. לכן, ככל שהמוצר שלכם יהיה איכותי יותר וישאיר פחות מקום לשאלות, כך הזמן שתשקיעו לאחר ההשקה ופיתוח מערכת התשלומים יהיה קצר יותר.

מלבד, זאת, בנושאים דינאמיים שמשתנים כל הזמן, ייתכן שתצטרכו לשנות את חומרי הלימוד מדי שנה או אפילו כמה חודשים (אף אחד לא היה רוצה ללמוד עם צילומי מסך מלפני שנתיים).

דוגמאות למוצרים דיגיטליים שמאפשרים הכנסות פסיביות:

  • ספר: כיצד להקים עסק מאפס
  • קורס שיווק ברשתות חברתיות
  • קורסים בתחום העיצוב הגרפי או העריכה
  • פיתוח לאינטרנט ותכנות

ועוד הרבה יותר

למעשה, אתם אפילו לא חייבים לארח את הקורס בפלטפורמה משלכם. יש היום הרבה אתרים שמקבצים אצלם קורסים. בארץ יש את סקולר (Schooler) של חברת הדיוור רב מסר. בחו"ל האתר הידוע ביותר הוא udemy.

פיתוח אפליקציות ומוצרים מתקדמים

זוהי כבר קטגוריה קצת כבדה יותר מכיוון שהיא דורשת פיתוח מלא של מוצר עם חידוש טכנולוגי או רעיוני מאפס, תיקון באגים על בסיס יומי ובעיקר חשיבה על מה עוד אין בשוק או מה אני יכול להציע שאחרים לא.

לכן, יש כאן הרבה התעסקות יום יומית ומדובר בעסק קטן לכל דבר ועניין עם שירות לקוחות, מתכנתים וכו'.

יש אומנם סיפורים על אנשים שפיתחו משהו קטן ועלו על צורך שאף אחד לא חשב עליו קודם. אם ראיתם את "הרשת החברתית" או קראתם את "מיליארדרים במקרה" עליו מבוסס הסרט (באופן די חופשי אגב), אתם בטח יודעים שגם פייסבוק נכנסת לקטגוריה הזו…, אבל בדרך כלל לא מדובר בסיפורי סינדרלה כאלו.

לכן, אם אתם כבר בוחרים להיכנס לעסק שכזה, ההמלצה היא להתחיל ממשהו כמו אפליקציה פשוטה עם מודל מפתה וזול כמו למשל מנוי פרימיום שהמשתמש קונה בכמה דולרים.

אפשר גם לשפר את האפליקציה ולהוסיף לה תכונות בתשלום באופן הדרגתי (גם Whatsapp התחילה משתלום חד פעמי של דולר לשנה).

הכנסות פסיביות ב DropShipping
הכנסות פסיביות ב DropShipping

עוד יכול לעניין אתכם:

DropShipping -הכנסה פסיבית לאנשי עסקים

Dropshipping הוא כינוי למכירת מוצרים דרך זירת מסחר כגון אמזון ללא צורך בתחזוקת המלאי. מי שמאחסן את המלאי עצמו היא אמזון או חברות דרופשיפינג חיצוניות (Dropshipper).

ישנם מודלים בהם אתם משלמים על המוצר רק כשהספק שולח אותו בניכוי עמלה, ויש מודלים שבהם אתם קונים את המלאי מראש.

אגב, באמזון אתם יכולים לבחור בין שני המודלים, אך המודל של רכישה מוקדמת ואחסון אצל אמזון (Fulfilled By Amazon) מוגבל למשלוחים באזורים מסוימים בלבד.

כדאי גם לדעת שאמזון נחשבת לאחת החברות היותר קשוחות בתחום מבחינת סגירת חשבונות ויחס למוכרים. זאת למרות הפוטנציאל הרב שבה, ולכן בשנים האחרונות רבים פונים לעבוד דווקא עם ebay שהיא מעט סלחנית יותר.

בכל מקרה, היתרון הגדול של מודל הדרופשיפינג היא הקלות שבה ניתן לעבוד אתו אפילו אם הניסיון היחיד שליש לכם זה בהקמת דוכן לעבודות יד ביריד מקומי. יתרון נוסף היא היכולת להתחיל בקטן ולהתרחב משם (סקלביליות).

למרות שהעקרונות של Dropshipping הם יחסית פשוטים, שפע המידע שקיים באינטרנט עשוי לבלבל ולכן זה לא בהכרח רעיון רע לקחת קורס באורך מלא אצל חברה שאתם סומכים עליה ולא דרך איזו סדנה של שעתיים שעולה 300 ₪…

בנוגע למוצרים שהכי כדאי למכור, רוב אלו שמתחילים בתחום בוחרים במוצרים זולים שניתן להתנסות איתם בלי להוציא סכומים מטורפים של כסף.

כדי להוסיף להם טאצ' אישי, הם מוסיפים להם אריזה מיוחדת או מוכרים אותם כבנדל תחת השם שלהם, מה שנקרא גם Private Label, אם כי חשוב לזכור שגם את זה צריך לדעת איך לעשות וליצור מיתוג ייחודי זה לא תמיד קל כפי שזה נשמע.

השקעה בעסקים בלי לצאת מהבית הקסם של הכנסה פסיבית

מתעניינים בהכנסה פסיבית מהבית? השקעה בעסקים היא אולי אחת האפשרויות להכנסה פסיבית הוותיקות שביותר שבנמצא.

מי לא חולים להיכנס כשותף בעסק מצליח להרוויח כסף ולראות מרחוק כיצד העסק שהשקיע בו מתחיל להכניס כסף בסיטונאות.

הבעיה היא שזה לא תמיד קל לעבוד מול שותפים שאתם לא מכירים והרבה פעמים אתם עשויים למצוא את עצמכם מתעסקים בעיקר בחוזים וישיבות מול עורכי דין.

למרבה המזל, רשת האינטרנט מאפשרת לנו להשקיע בעסקים שונים באופן הרבה יותר פשוט.

אחד האתרים הישראלים הידועים בתחום הוא "פיפלביז". אם אתם מכירים את Kickstarter, הרעיון הוא מאוד דומה, אך בסופו של דבר אתם משקיעים בעסק, נדל"ן או סטארטאפ ולא בשואב אבק מהפכני שמטפס על קירות…

כאשר אתם נכנסים לעמוד של כל עסק או גוף אחר שרוצים שישקיעו בו, תוכלו לקרוא פירוט על המיזם, מי עומד מאחוריו, מודל עסקי, מפת דרכים ועוד.

אתרים ישראלים דומים הם together (שלדעתנו העיצוב שלו פחות נוח) ו-exitvalley

אתרים ידועים מהעולם הם Seeders ו-Crowedcube

איך להרוויח עם הכנסה פסיבית – האפשרויות להרוויח באתר וגם באתרים אחרים מתחלקים לכמה מודלים נפוצים:

  1. רכישת ניירות ערך ישירות מהחברה
  2. אקזיט במכירה ורווח על סמך מספר המניות שמוכר מחזיק בהן
  3. IPO – למעשה הנפקה ציבורית, כך שהמשקיע ממשיך להחזיק במניות שלו
  4. חלוקת רווחים עבור חברות פעילות למחזיקי המניות

לימודו עוד באמצעות סיכומי ספרים חינמיים ומעולים.

מדריכים נוספים שלא כדאי לפספס

״נקודת המפנה״ / מלקולם גלדוול

שם הספר: "נקודת המפנה" מחבר: מלקולם גלדוול תאריך פרסום: 1 במרץ, 2000 ז'אנר: עיון, סוציולוגיה, פסיכולוגיה תקציר התוכן: "נקודת המפנה" מאת מלקולם

״שנה בלי מכנסיים״ / סקוט ברקן

מחבר: סקוט ברקן תאריך פרסום: 7 בספטמבר 2013 ז'אנר: ספרי עיון, עסקים, זיכרונות תקציר התוכן: "השנה ללא מכנסיים" מאת סקוט ברקן מספק

כתיבת תגובה

דילוג לתוכן