אחסון וורדפרס מומלץ: 4 חברות מומלצות עבור אחסון אתרי וורדפרס

אחסון אתרי וורדפרס, שהיא סך הכול מערכת די קלילה ומהירה, אולי נשמע כמו דבר שלא צריך יותר מדי להתעסק אתו, אבל יש לפחות כמה סיבות טובות שבגללן חשוב לבחור בחברה ושרת אחסון אתרי וורדפרס מומלץ ואיכותי:

1. יציבות – אחרי הכול אתם רוצים שהאתר שלכם יהיה יציב ולא ייפול דווקא ביום שבו מגיעה אליו המון תנועה או כאשר אתם צריכים להזין לתוכו כמות גדולה של תוכן חדש.

אתר שנופל כל הזמן גם יהיה פחות זמין לגוגל ולכן עשוי להיפגע באופן עקיף מכיוון שהגרסה שמוצגת בתוצאות תהיה ישנה מזו שמוצגת באמת.

2. מהירות – מהירות היא פרמטר חשוב מאוד לא רק לשם שביעות הרצון של הגולשים, אלא גם בשביל גוגל. גוגל מתעדף אתרים מהירים, במיוחד אם מדובר על המובייל.

הדבר נכון לכל סוג של אתר, אבל כאשר אנחנו מדברים על אחסון אתרי וורדפרס, כדאי לנו מאוד לחפש חברת אחסון אתרים שמתמחה באחסון ספציפי למערכת הזו.

אחסון לוורדפרס מקצועי – איך נבחר שרת אחסון טוב ל-Wordpress?

קצרים בזמן? אלו חברות אחסון הוורדפרס הכי מומלצות שלי, מנסיון של שנים רבות:

אילו פרמטרים חשוב להכיר לפני שבוחרים חברת אחסון וורדפרס ואחסון אתרים בכלל?

ניתן לצפות בהסבר בסרטון זה ו/או להמשיך לקרוא את המאמר:

שטח תעבורה ונפח תעבורה

שטח התעבורה הוא סך כל המקום שזמין לקבצים של האתר על השרת, החל מהקוד שמריץ את האתר, דרך הגרפיקה ועד לקבצים גדולים יותר (למשל, מסמכי PDF).

נפח התעבורה הוא נפח המידע הכולל שיכול לעבור בין האתר לגולשים שמבקרים בו, והוא בדרך כלל נמדד בג'יגה בייטים לחודש.

באחסון אתרי וורדפרס ככל שהאתר כולל יותר תכנים ומבצע פעולות מורכבות יותר (חשבו על בלוג קטן מול אתר מסחר אלקטרוני ב-WooCommerce), כך סביר להניח שהוא יזקק ליותר נפח ושטח תעבורה.

חלק מהחברות מציעות שטח תעבורה ונפח תעבורה בלתי מוגבלים. בפועל זה לא תמיד מדויק וחשוב לקרוא את האותיות הקטנות.

מספר הדומיינים שאפשר לארח

חבילות זולות מאוד של אחסון וורדפרס או בכלל, עשויות להגביל אתכם מבחינת מספר הדומיינים שאתם יכולים לחבר לחשבון. לדוגמה, אם החבילה מגבילה אתכם לדומיין אחד, אתם מוגבלים בפועל גם לאתר אחד.

סוג האחסון

כשאנחנו מדברים על אחסון אתר wordpress, חשוב לשים תשומת לב ולהבין, שסוג האחסון הוא למעשה התשתית עליה נמצא האתר. כל האתרים באינטרנט נמצאים על שרתים מיוחדים ובמקרה של וורדפרס בדרך כלל מדובר על שרתים שמריצים את מערכת ההפעלה לינוקס ותוכנת השרת של Apache.

ההבדל בין סוגי אחסון שונים הוא באופן בו האתרים מאוחסנים על השרת וכמות המשאבים שמוקצה להם. יש 4 סוגים עיקריים:

אחסון שיתופי – כאן כל האתרים יושבים על אותו השרת ומתחלקים במשאבים. בהקשר של אחסון אתרי וורדפרס, אחסון שיתופי מתאים בעיקר לאתרים קטנים עד בינוניים. אם אתר מסוים משתמש בכמות גדולה מאוד של משאבים, הדבר עשוי ליצור בעיות באתרים אחרים שחולקים אתו את השרת (תלוי כמה אתרים החברה מנסה לדחוס על שרת בודד).

שרת פרטי וירטואלי (VPS) – כאן מספר אתרים עדיין יושבים על אותו השרת, אך כל אתר מקבל משאבים משלו ולכן אתר בזבזני לא יכול להפריע לאחרים. מכיוון ששרתים אלו הם בדרך כלל עמוסים פחות, חבילות אלו הן יקרות יותר מאחסון שיתופי.

אחסון על שרת ייעודי – כאן מדובר על שרת שמושכר על בסיס פרטני. הוא יכול להיות מנוהל או מתופעל באופן מלא על ידי מי ששוכר אותו. לרוב מדובר בפתרון שמיועד לאתרים עם נפח תנועה גבוה מאוד.

שרת בענן – כאן מדובר על שיטת אחסון שבדרך כלל מערבת מספר גדול של שרתים וירטואליים שמחלקים ביניהם את העומס. יש לכך מספר יתרונות משמעותיים:

1.גם אם שרת מסוים נופל, שרתים אחרים משמשים כגיבוי, חלק מהותי בשירות של אחסון אתר wordpress ולכן הזמינות של האתר מאוד קרובה ל-100%

2.קל מאוד לשלוט בכמות המשאבים שזמינה לאתר (סקלביליות גבוהה)

3.מכיוון שהשרתים יכולים להיות מפוזרים במרכזי נתונים שונים בעולם (Data Centers), הגולש זוכה לגלישה הרבה יותר מהירה והמידע עובר פחות צמתים בדרך.

חבילות SEO וחבילות ריסיילר

רוב חברות האחסון מציעות גם פתרונות עבור מי שרוצה לנהל מספר גדול של אתרים ולהפריד ביניהם בצורה מתוחכמת יותר:

1.חבילות ריסיילר (Reseller) – אלו חבילות שמיועדות בעיקר לחברת בניית אתרים שרוצות להציע שירות של אחסון אתרים ואחסון אתרי וורדפרס ללקוחות שלהם ולתת להם גישה מוגבלת לאתר שלהם בלבד.

2.חבילות SEO – אלו הן חבילות שבהן כל אתר או קבוצת אתרים נמצאים על כתובת IP בתחום שונה (Class C IP). כאשר אתרים נמצאים על כתובות שונות, גוגל לא בהכרח מקשר ביניהם ולכן קישור בין האתרים האלו לבין עצמם לצרכי קידום יהיה פחות בעייתי.

שרת וורדפרס? אחסון וורדפרס – חברות אחסון WordPress מומלצות (מנסיון עשיר ורב שנים)

בשוק הישראלי והבין לאומי יש עשרות אלפי חברות אחסון לצורך של אחסון אתר wordpress.

כפי שהסברתי בפתיחה, למרות שאין כמעט חבילת אחסון שלא תומכת בוורדפרס, יש הבדל גדול בין אירוח אתר וורדפרס בחברה רגילה לבין אירוח בחברה שביצעה התאמות ספציפיות לוורדפרס.

הנה 4 חברות מומלצות במיוחד:

uPress – אחסון וורדפרס מקצועי ומנוהל

יופרס (uPress) היא חברת אחסון אתרים ישראלית – "אחסון וורדפרס להמונים", או במילים אחרות, אחסון וורדפרס גם למי שלא אוהב להתעסק עם כל מה שמסביב.

אחסון אתרים וורדפרס ביופרס (uPress), זהו אחד השירותים הבודדים הידועים לי שבו גם ממשק הניהול של האחסון עצמו הוא לחלוטין בעברית (ולא רק פאנל ניהול החשבון האישי שלכם).

מכיוון שהממשק תוכנן ספציפית עבור וורדפרס, אתם אפילו לא צריכים להיכנס לפאנל של וורדפרס עצמו כדי לראות למשל את מספר התוספים והמשתמשים שהגדרתם במערכת.

מלבד זאת כל החבילות בחברה כוללות אופטימיזציה למהירות ואמצעי אבטחה שונים שנועדו לגרום לאתרי וורדפרס לרוץ הרבה יותר טוב. אם משהו לא תקין או שאתם נדרשים לבצע פעולה מסוימת, תקבלו על כך התראה בפאנל הניהול הכללי.

לכן, אם אתם מפעילים אתר כבד יחסית עם הרבה תוספים או מערכת כגון WooCommerce  (שמהניסיון שלי יכולה להיות איטית להחריד ולהפוך עריכה של כל מוצר לסיוט אם לא מגדירים אותה נכון), uPress היא חברת אחסון אתרים וורדפרס שכדאי לכם לשקול.

עבור מקדמי אתרים קיימת גם אפשרות לרכישת כתובת IP ייעודית.

להצטרפות ליופרס >>

JetServer – אחסון וורדפרס באחת החברות המובילות בישראל

JetServer היא אומנם לא חברת אחסון בלעדית רק לאתרי וורדפרס כמו uPress, אבל היא מציעה בין היתר גם חבילות אחסון ייעודיות לוורדפרס. חבילות אלו מיועדות לאתרים בגדלים שונים וכוללים הרחבות מיוחדות למהירות ואבטחה, כמו גם תמיכה בהפרדה בין סביבת הפיתוח לסביבה שבה האתר רץ "בלייב".

מלבד הפרטים הטכניים, החברה ידועה גם בתמיכה המעולה שלה, כולל צוות תמיכה למפתחים במידה ואתם מפתחים תוספים או בונים אתרי וורדפרס מתקדמים במיוחד.

יש לשים לב שחבילות הוורדפרס מוגבלות לאתר אחד בכל חבילה, ולכן זוהי אופציה פחות מומלצת למי שרוצה להקים רשת של אתרי וורדפרס (למרות שהחברה מציעה בנפרד גם פתרונות SEO עם מהירות ואבטחה משופרים שאפשר באופן עקרוני להתקין עליהם אתרי וורדפרס).

להצטרפות לג'טסרבר>>

Easy Blog Networks – אחסון וורדפרס מומלץ למי שמנהל מספר גדול של אתרים

פעם אם הייתם רוצים להקים רשת גדולה מאוד של אתרים ו/או נכסים דיגיטליים לצרכי קידום וליצור ביניהם הפרדה, הייתם צריכים לפנות לחברה שהייתה נותנת לכם רק כמה כתובות IP שונות.

מאז התקדמנו וחברות כמו EBN מנצלות את הכוח של אותו Cloud Hosting שהזכרתי כדי לאפשר לכם לבנות רשת של אתרי וורדפרס עם "שונות" כמה שיותר גבוהה כך שיהיה קשה לזהות שכולם שייכים לאותו האדם.

איך היא עושה את זה? באמצעות פיזור האתרים בין ספקי אחסון שונים (מאמזון ועד SOFTLAYER של IBM) ומרכזי מידע שונים ברחבי העולם באופן שקוף מבחינתכם.

את כל ההתקנות של WordPress המערכת עושה עבורכם בעצמה ולכן אתם יכולים לנצל את הזמן כדי לעשות את מה שחשוב באמת : כתיבת תוכן ויצירה של קישורים בין האתרים.

יש לכך גם חיסרון מסוים:  מכיוון שמדובר בשירות עם מחיר תחרותי שמיועד בעיקר למקדמי אתרים, כמות המשאבים שיש לכל אתר היא קטנה יחסית, ולכן אתרים עם עיצוב כבד או שימוש במספר גבוה של תוספים עשויים לסבול מאיטיות.

לכן ההמלצה שלי היא להיצמד לאפשרויות הג'נריות שהמערכת מציעה לכל אתר חדש ולא להתעסק יותר מדי עם העניינים הטכניים.

מצד שני, אחרי שאתם מחברים את כל הדומיינים למערכת, קל מאוד לראות אילו דומיינים נמצאים בגוגל ואילו לא (במקרים נדירים דומיינים פשוט "נשרפים" בגלל שהשתמשו דרכם בשיטות Black Hat) וגם לצפות במדדי SEO נוספים משירותים כמו Majestic.

המערכת מאפשרת לכם גם לסדר את האתרים על פי תאריך העדכון האחרון במקרה ואתם חוששים שאולי הזנחתם כמה מהם…

להצטרפות ל-EBN >>

CloudWays – אחסון וורדפרס סופר מקצועי (חברה בינלאומית)

CloudWays היא שירות אירוח אתרים בענן ומקום לאחסון וורדפרס מומלץ, כאשר נכון להיום הוא תומך בחמישה ספקי ענן שונים וביניהם אמזון ו-Google Cloud. לכל ספק יש כמה עשרות מרכזי משנה שונים ברחבי העולם וישנה גם תמיכה מובנית ברשת הפצת התוכן של Cloudflare.

לא משנה באיזה ספק וחבילה ספציפית תבחרו, כל חבילות האחסון עושות שימוש בטכנולוגיות שונות להאצת האתרים והמערכת כוללת כלים שונים לחיזוק האבטחה.

לדוגמה, ניתן ליצור רשימות לבנות ברמת ה-IP או ליצור חשבונות משתמשים עם שכבת זיהוי נוספת (Two-Factor Authentication).

ל-CloudWays יש יתרון שהוא גם חיסרון: היא לא מיועדת למשתמשים מתחילים, אלא בעיקר למפתחים שרוצים לקפוץ בקלות מסביבת הפיתוח לאתר החי.

יחד עם זאת, יש כלי ייבוא שיכולים להקל עליכם לייבא אתרי וורדפרס בודדים ולאפשר לכם אחסון אתרי וורדפרס אצלם, יחסית בקלות ובלי להסתבך יותר מדי. אם כבר יצא לכם להיכנס לפאנל ניהול אחד או יותר בחיים שלכם כמו cPanel  או Plesk, סביר להניח שתסתדרו.

בסופו של דבר Cloudways  היא בחירה טובה למי שזקוק לאחסון וורדפרס בחו"ל עבור אתרים בסדר גודל בינוני ומעלה.

להצטרפות לCoudways>>

אחסון וורדפרס מומלץ

אפשרויות נוספות עבור אחסון אתרים בוורדפרס במחיר סביר

למידע נוסף על אחסון אתרים בוורדפרס:

ארבעת החברות שבחרתי אחסון אתרים wordpress מתאימות לרוב המכריע של מי שמנהל אתר וורדפרס באופן עצמאי או כמעט עצמאי, אך יש כאמור עוד לא מעט חברות שניתן להתקין עליהם אתרי וורדפרס ולקבל ביצועים טובים.

יש לשים לב שבחו"ל יש בהחלט חברות שמגבילות את התנועה על פי מספר המשתמשים ולא רק על פי הנפח ב-GBים.

SPD – חברת אחסון ישראלית לא מאוד זולה ולא מאוד יקרה עם ביצועים טובים. מגוון רחב מאוד של אפשרויות אחסון.

SiteGround – חברה בינלאומית שמעניקה איזון לא רע בין מחיר זול יחסית וביצועים סבירים. החבילה הבסיסית מתאימה לתנועה בינונית.

WP Engine– חברת ייעודית לאחסון WordPress. מחירים יקרים יחסית לחו"ל (אם כי לא כל כך יחסית לארץ), אך השרתים שלה נחשבים ליציבים מאוד ויכולים לספוג נפח תנועה משמעותי של עשרות אלפי מבקרים בחודש גם בחבילות הבסיסיות.

FlyWheel – מחיר תחרותי יותר מזה של WP Engine, נחשבת למהירה מאוד, אך החבילות הזולות מיועדות לתנועה דלה יחסית של כמה אלפי גולשים בחודש.

IONOS – חברה נחשבת יחסית שמתחרה בעיקר בחברות הסופר זולות והפחות מומלצות (כמו GoDaddy ו-Hostgator).

מבחינת מחיר אתם מקבלים את השנה הראשונה בהנחה משמעותית (נכון להיום פחות מ-5$ לחודש), כך שאפילו אם אתם לא מרוצים מהביצועים, לא הפסדתם יותר מדי כסף.

אם כבר כסף, אולי יעניין אתכם: נכס דיגיטלי | קידום אתרים אורגני בגוגל לעסקים

מדריכים נוספים שלא כדאי לפספס
תשואה של מדד S&P 500

תשואה שנתית ממוצעת של S&P 500

תשואה שנתית ממוצעת של מדד S&P 500 היא נושא מרכזי בעולם ההשקעות, המשמש כאינדיקטור חשוב לביצועי שוק המניות האמריקאי לאורך זמן. הבנת

מה זה קריפטו

מה זה קריפטו (Crypto) – מדריך למתחילים

קריפטו, או מטבעות קריפטוגרפיים (= גם מטבעות דיגיטליים), הפכו לנושא מדובר ופופולרי בשנים האחרונות, משכו תשומת לב עצומה הן מצד משקיעים והן

כתיבת תגובה

דילוג לתוכן