יותר מ-20 דרכים לעשות כסף באינטרנט!

אם פעם אמריקה הייתה ארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות וסיפורים על מהגרים עם שני דולר בכיס שנהיו מיליונרים הפכו לאגדה, היום אין ספק שהאינטרנט הוא אמריקה החדשה (רוב חברות האינטרנט המצליחות הן מארה"ב, אבל זה כבר נושא לפעם אחרת…).

אז בוודאי גם לכם יצא לשמוע על 4-5 דרכים להרוויח כסף באינטרנט ובדרך כלל בלי לצאת כלל מהבית, אבל אם היינו אומרים לכם שיש יותר מ-20 דרכים להרוויח כסף מהבית באמצעות האינטרנט?!

אתם כמובן לא חייבים להשתמש בכולן, אבל שילוב של לפחות כמה מהם ביחד יכול בהחלט להוביל אתכם בדרך הנכונה ולהביא לכם עוד קצת הכנסה פנויה לסוף החודש.

לפניכם 20 דרכים להרוויח כסף מהבית שבטח תוכלו לאמץ חלק מהן.

 

יותר מ-20 דרכים לעשות כסף באינטרנט!
דרכים להשיג כסף באינטרנט

1. מענה על סקרים

מענה על סקרים נחשבת לאחת מהדרכים להרוויח כסף באינטרנט, זו נחשבת לדרך קלה לעשות כסף מכיוון שכל מה שהיא דורשת זה סמארטפון או מקלדת וקצת זמן פנוי.

אבל האם זה בכלל משתלם ולא מדובר בסתם פרסומת? ובכן, תמונת המצב היא קצת יותר מורכבת: רוב האתרים עובדים בשיטת הנקודות ואתם חייבים להגיע לסכום נקודות מסוים כדי לקבל את התגמול.

לדוגמה, שקל אחד יהיה שווה 15 נקודות.

הקאצ' הוא שלא כל האתרים מחלקים באמת כסף וחלקם מסתפקים בשוברי קנייה. מצד שני, אם אתם זקוקים להשלמת הכנסה בשביל הוצאות יום יומיות, זו יכולה להיות אחלה דרך להשיג אותה.

עוד דבר שחשוב לדעת: ככל שתמלאו יותר סקרים כך בדרך כלל גם ישלחו אליכם יותר סקרים ולכן זו מעין עבודה עם התחייבות.

2. השקעות בבורסה חברתיות

מסחר דרך הבורסה באינטרנט היא דרך יותר קלה לבצע משהו שפעם היינו עושים דרך פקודות ישירות לבנקאי שלנו. למעשה האפשרות הזו קיימת כמעט בכל פלטפורמה פיננסית, החל מבנקים ועוד תוכנות מסחר.

אבל אחד המכשולים הגדולים ביותר בתחום היה ונשאר העובדה הפשוטה שאנחנו לא באמת יודעים כיצד אחרים משקיעים ולכן אנחנו צריכים לסמוך על המלצות של אנליסטים או על יועץ ההשקעות שלנו שגם הם יכולים לטעות (ובענק!).

לכן האתר eToro הפך לכזה להיט. מדובר בסטארטאפ ישראלי שמאפשר לכם לשתף את תיק ההשקעות שלכם עם אנשים אחרים, אבל בלי לחשוף את הסכומים שאתם משקיעים.

כיום האתר מאפשר להשקיע לא רק במניות, אלא גם במטבעות קריפטוגרפים כגון הביטקוין. גם העמלות שלו הוגנות למדי, עוד משהו שהופך אותו לסופר אטרקטיבי.

אגב אם אתם מחפשים קריירה בחברה, אין כבר משרדים ברמת החייל, אבל יש בקפריסין…

3. השתתפות במבחני שמישות

מבחני שמישות הן אחת המתודות החשובות ביותר עבור בעלי אתרים: יכול להיות לכם את האתר הכי מגניב ויפה בעולם, אבל אם אנשים לא יודעים איך להשתמש בו, אתם בבעיה.

האתר usertesting.com מחבר בין חברות שרוצות לבחון את האתרים שלהם לבין אנשים שמוכנים לסקור את האתרים במשך כ-20 דקות תוך כדי ביצוע משימות מסוימות ומתן משוב קולי.

עבור כל 20 דקות תקבלו 10$ שהם פחות או יותר 100 שקל לשעה.

לא מעט בכלל בשביל מישהו שרוצה להרוויח בזמנו הפנוי וגם להרגיש שסך הכול הוא עוזר להפוך את האינטרנט למקום טיפה יותר טוב…

4. להצטרף לקהילת האספנים

יש כאלו שאוהבים לאסוף פריטים נדירים בשביל הריגוש ויש כאלו שעל הדרך גם עושים מזה כסף.

למשל, אם יש לכם פריטים באריזות קרטון במצב טוב או אפילו כאלו שלא נפתחו מעולם, יש מצב טוב שתוכלו למכור אותם בכסף.

העניין הוא שזה נוגע בעיקר לחו"ל ולא סביר שתוכלו למכור את אוסף הפוגים שלכם מכיתה ד תמורת עשרות אלפי שקלים, למרות ששווה לבדוק בקבוצות אספנים בפייסבוק.

בחו"ל יש לעומת זאת לא מעט קטגוריות שכדאי לבדוק, אולי כהשקעות לטווח ארוך (למשל, מהדורות מוגבלות).

הקטגוריות הכי פופולאריות ב-ebay הן קלפי אספנות, חוברות קומיקס, שעונים, תיקי מעצבים וערכות לגו.

גם רכבי אספנות הולכים, למרות שנראה לנו שבמקרה הזה אתם צריכים לא מעט כסף רק כדי להתחיל להניע את העסק… (תרתי משמע…).

5. להיות שליחים מזדמנים ב-Wolt

Wolt נכנסה לישראל בסערה לטובה ולרעה, אבל מה שאתם אולי לא יודעים זה שאפשר להפוך לשליח מזדמן גם דרך האפליקציה של החברה (סטייל Uber).

חשוב: מבחינה טכנית אתם לא מקבלים תלוש ולכן נחשבים לעצמאיים.

יש חברות שמאפשרות לכם לגשר על הפער הזה ועדיין לקבל תלוש, אבל אנחנו ממליצים בכל מקרה להתייעץ עם רואה חשבון עצמאי לפני שאתם מחליטים להפוך את השליחויות האלו להכנסה משמעותית.

6. כתיבת ספר אלקטרוני

כתיבת ספר אלקטרוני היא קלה יותר היום מאשר אי פעם. אם תציצו באפליקציות הספרים הפופולאריות בעברית כגון "עברית", "מנדלי מוכר ספרים" וכו', תוכלו לבדוק אפשרויות להוציא ספר אלקטרוני בעצמכם עם אופציה לספר מודפס.

הספרים שבדרך כלל הכי קל לכתוב הם מדריכים שונים וכל מה שהוא לא סיפורת.

נכון, ההוצאות הגדולות לא תמיד הוגנות מספיק אל מול כותבים מתחילים, אבל בשנים האחרונות חודרות לשוק יותר ויותר הוצאות עצמאיות שהמודל שלהן מתבסס בין היתר על מכירת ספרים אלקטרונים באופן בלעדי.

אם אתם כותבים באנגלית, תוכלו גם למכור את הספר שלכם באמזון דרך פורמט הקינדל כדי להגיע לקהל יעד פוטנציאלי של מיליונים.

אפשרות נוספת היא למכור ספרים ישירות דרך האתר שלכם באמצעות קישור שנשלח למי שרכש את הספר באופן מסודר ולתת טעימה מהספר מי שעדיין מתלבט.

7. תוכנית שותפים

תוכנית שותפים היא אחת הדרכים הכי קלות להרוויח כסף יחסית למאמץ שהיא דורשת מכם: לא משנה אם יש לכם אתר אינטרנט בגודל כלשהו (אפילו בינוני), בלוג, ערוץ ביו-טיוב או שאתם חברים בקבוצת פייסבוק גדולה בנושא צרכנות, אתם יכולים להיות שותפים.

שותף מקשר למוצר של מוכר מסוים ברשת שותפים (יכול להיות גם מוכר עצמאי כגון חברה שמציעה מערכת להנהלת חשבונות) ומקבל עמלה על כל מכירה או פנייה לאותו המוכר (ליד).

החוכמה כאן היא לדעת כיצד לגרום לגולשים שמבקרים אצלכם ללחוץ על קישורי השותפים (Affiliate Links) באחוזים גבוהים.

מי שרוצה להצליח בדרך כלל מכניס את הקישורים האלו בצורה אורגנית בתור המלצה או רשימת מוצרים רלוונטיים לפוסט וכך הלאה.

מבין רשתות השותפים שאפשר להתחיל איתן נציין את אמזון ו-ebay מכיוון שמגוון המוצרים וההצעות בהן הוא כמעט בלתי מוגבל.

קראו על – איך להרוויח עם שיווק שותפים?

תוכנית שותפים

8. שיעורים פרטיים בזום

למרבה הצער, במציאות של היום "שיעורים" ו"זום" הפכו לשתי מילים שלא ממש מתחברות, אבל כשמדובר בשיעורים אחד על אחד או קבוצות קטנות, זה בהחלט אפשרי.

יש גם אתרים שמשמשים כמעין פלטפורמה וירטואלית ומתגאים בכל מיני בונוסים למורים, אבל אם יש לכם מספיק תלמידים מפה לאוזן, האמת היא שחבל לזרוק כסף על משהו שאתם יכולים לעשות בחינם.

9. להקליק מסביב לשעון

ClickWorker היא אפליקציה שמאפשרת לכם לעשות עבודות קטנות תמורת כסף מכל מדינה בעולם (אבל לא כשאתם מחוץ למדינת המוצא שלכם). החיסרון היחיד שמצאנו הוא שחלק מהעבודות האלו הן לא בדיוק… אממ… אנונימיות. לדוגמה, "צלמו חמש תמונות סלפי" תמורת 8 יורו לתמונה.

יש אומנם אפשרות להיכנס למתחם של עבודות קצת יותר מקצועיות כגון אלו שתיארנו בסעיף 3, אבל אנחנו ממליצים לכם לקרוא היטב את תקנון ההשתתפות.

אם עדיין לא מצאתם את האופן בו תוכלו להרוויח כסף דרך האינטרנט ועדיין מהדהדת לכם השאלה איך להרוויח כסף מהאינטרנט, אנו שמחים להציע לכם עוד 10 דרכים מדליקות בהן תוכלו להרוויח כסף אונליין. 

10. בדקו אם מגיע לכם מענק עבודה (שכירים)

למרבה הצער, טופס לקבלת החזר מס עדיין אי אפשר להגיש בצורה מקוונת ואתם חייבים להעביר אותו באופן פיזי לרשות המיסים, אבל אתם יכולים להיעזר במחשבון הרשמי כדי לבדוק אם מגיע לכם החזר מס או מענק עבודה.

אם תגלו שמדובר בסכום משמעותי, תוכלו לפנות ליועץ מס או חברה מקצועית המתמחה בהחזרי מס (ממש לא דרך טלפון שקיבלתם ב-SMS…).

11. הר הכסף

הר הכסף הוא מיזם שמאפשר לכם לבדוק אם יש לכם כסף קבור היכן שהוא: חסכונות פנסיונים, פוליסות ביטוח חיים וחשבונות בנק.

האמת שסביר להניח שאם אתם צעירים יחסית לא תגלו אוצרות של ממש (אין כאן חשבונות סודיים בשוויץ), אבל כשכל מה שאתם צריכים זה תעודת זהות שווה לבדוק.

אגב, יש לשירות כמה מתחרים, אבל הוא היחיד שמופעל באופן רשמי על ידי משרד האוצר.

יותר מ-20 דרכים לעשות כסף באינטרנט!

12. Fiverr

פייבר היא הגרסה החברתית של תחום העבודות המזדמנות כאשר אתם אלו שמציעים את מרכולתכם וכל אחד יכול לקנות אותה מכם ולדרג אתכם.

שם האתר מבוסס על המספר 5 מכיוון שבמקור כל העבודות באתר ללא יוצא מן הכלל הוצאו תמורת 5$, אבל אז נוצר מצב לא ממש הוגן לטובתם של מי שחיו במדינות עם יוקר מחיה נמוך כמו הודו שהיו יכולים להציע שירותים במחירי רצפה.

בין העבודות הפופולריות: עיצוב גרפי של לוגואים, שיווק דיגיטלי, עריכת אנימציה וסרטונים, תרגום, כתיבה ועוד.

יש באתר הרבה תחרות, כך שתרצו לקבוע מחיר שהוא לא גבוה מדי ולא נמוך מדי שיכבד את העבודה שלכם.

היום לעומת זאת אתם יכולים להציע שירותים מדורגים בשלוש רמות שונות הנקראים gigs וגם לקבל תג VIP שיסמן אתכם כבעלי מומחיות גבוהה במיוחד במידה ואתם עונים על הדרישות.

13. קבלת החזר כספי: קאשבק

החזר כספי הוא טרנד שהתחיל לפני כמה שנים ולמעשה מדובר בגרסה אחרת של הנחה: במקום לקבל הנחה על מוצר שאתם קונים כרגע, אתם מקבלים החזר כספי שנצבר לכם בתוך ארנק וירטואלי לקניה הבאה.

בארץ יש חברות אשראי שמקדמות תוכניות קאשבק בלעדיות, אבל אפשר למצוא גם כמה אתרי אינטרנט ישראלים שמציעים מודל דומה באמצעות התחברות לאתרים חיצונים פופולאריים.

לדוגמה, cashback.co.il. האתרים האלו פועלים בדרך כלל באמצעות התקנת תוסף שהופך למעשה לאותו ארנק וירטואלי.

בין האתרים הפופולאריים שפועלים עם האתר: ebay, Aliexpress ואפילו אתרים שמוכרים מוצרים וירטואליים כמו למשל godaddy (אחסון אתרים) או Shutterstock (רכישת תמונות לשימוש מקצועי).

חשוב: ישנם אתרים שמחזירים את האחוז הנקוב מסכום הרכישה שלכם ויש אתרים שמחזירים עד האחוז הרשום.

14. להפוך עבודה זמנית למשרה קבועה

עבודות מזדמנות הן כאב ראש לא קטן גם כשיש לנו 20 אתרי דרושים ומאות קבוצות פייסבוק.

אחד הטרנדים האחרונים בתחום הוא לרכז את כל העבודות המזדמנות שלכם במקום אחד ולקבל תלוש אחד מרוכז.

אתר אחד מומלץ בארץ הוא xtras.co.il ונראה שבניגוד לאתרים אחרים שפשוט עשו העתק הדבק מ-alljobs, יש לו פלטפורמה שהיא בגדר חידוש.

15. קניית ומכירת דומיינים

קניית ומכירת דומייניםקניית ומכירת דומיינים הוא עסק עם עיקרון די פשוט: מצאו דומיין מיד שנייה בזול או רשמו אחד כזה במחיר רישום רגיל באתר כמו livedns (דומיין מקומי) או godaddy (בינלאומי) ומכרו אותו במחיר יקר יותר.

בעבר זה היה הרבה יותר קשה בפועל, אבל דווקא העובדה שהעולם "קצת" השתגע לאחרונה יכולה לעזור לכם כאן.

לדוגמה, אתה יכולים לרשום דומיינים עם המילה "קורונה", "דובאי" או "איחוד האמירויות" (UAE). העיקר שתהיה להם משמעות ועדיף בלי תעתיקים בעברית של מילים באנגלית, זה כבר נעשה מאוס.

  • דומיין טוב: uaetickets.co.il (אתר המוכר חבילות נופש לאיחוד האמירויות)
  • דומיין ממש לא משהו: kefbaseger.co.il (רעיונות מה לעשות בסגר…)

אם אתם בוחרים לצאת לזירה הבינלאומית, שווה ללמוד את התחום באופן קצת יותר מקצועי מכיוון שדומיינים עם סיומות מיוחדות כגון.music עולים לא מעט.

16. למכור בקבוצות בעלי מכנה משותף בפייסבוק

ה-Marketplace של פייסבוק ואתרים כמו יד 2 יכולים להיות מקום נהדר אם אתם רוצים למכור דברים בסכומים נכבדים ולא אכפת לקבל טלפונים מ-50 איש ביום שחצי מהם לא באמת רציניים.

לכן לפעמיים הרבה יותר נוח למכור דרך שרשורים ייעודים בפייסבוק.

יש גם קבוצות מכירה בתוך קבוצות גדולות יותר וקבוצות מקומיות ייעודיות לנשים כמו "קהילת השוות" (שכוללות למעשה קהילות שונות בכל הארץ). למעשה, אתם יכולים לפרסם מודעות מכיר בפורמט של פייסבוק בתוך הקבוצות האלו אם בא לכם.

17. מכירת קורסים על גבי פלטפורמות ייעודיות

כשדיברנו על שיעורים פרטיים וזום ציינו שאתם לא באמת חייבים פלטפורמה ייעודית בשביל זה, אבל כשאתם רוצים לארוז קורס של ממש שהוא קצת יותר מספר אלקטרוני, כדאי לכם בכל זאת להתפקס. אתרים כמו udemy נותנים לכל אחד את היכולת לבנות קורסים בווידאו ולמכור אותם דרך האתר.

מכיוון שמדובר באתר סופר פופולארי, אתם לא צריכים לבזבז את רוב הזמן על פרסום עצמי ויכולים להתרכז בבניית הקורס באיכות הגבוהה ביותר.

אם השפה העיקרית שלכם היא עברית תתקשו קצת יותר למכור קורסים. יש אומנם אתרים דומים בארץ כמו למשל "סקולר", אבל מדובר בפלטפורמה לבניית קורסים ולא במנוע חיפוש של קורסים, כך שהאפקט השיווקי שלו מוגבל. ובכל זאת, אם אין לכם תקציב לבניית אתר שלם שעושה את זה, שווה לבדוק אותה.

18. למכור את האיורים והצילומים שלכם באינטרנט

אתרים למכירת תמונות ומאגרי תמונות מומלצים לשימוש מקצועי משתפים פעולה עם צלמים ומאיירים מקצועיים כדי להעשיר את המאגר והמגוון שלהם.

כאשר אתם מעלים את התמונות שלכם לאתרים שכאלו, תקבלו עמלה כל פעם שמישהו רוכש את התמונה.

אגב, האתרים הגדולים הם לא בהכרח אלו שישלמו לכם את העמלות הכי גבוהות ולכן אל תקפצו על האתר הראשון שאתם רואים, גם אם הוא אחד מהנחשבים בתחום.

לפעמיים דווקא האתרים הקטנים הם אלו שנותנים את העמלה הכי גבוהה, וכדאי לראות איזה אתר משתלם לכם יותר לטווח הארוך.

ישנם גם אתרים עם מאגרי תמונות לשימוש חופשי שיכולים להיות דרך טובה לזכות בהכרה, גם אם אתם לא מקבלים עליהן תמורה כספית. (תוכלו למשל לדרוש קרדיט מכל מי שמשתמש בתמונה שלכם).

19. הלוואות חברתיות

הלוואת חברתיות הן מודל חדש יחסית שבעזרתו אנשים מעניקים הלוואות אחד לשני באופן ישיר. על מנת לפזר את הסיכונים, הכסף שלכם מתחלק בין הרבה מאוד לווים ובכל רגע שתרצו, תוכלו למשוך את הכסף שלכם בחזרה ממאגר ההלוואות עם ריבית ישירות אל תוך חשבון הבנק שלכם.

בארץ זירת ההלוואות החברתיות הפופולאריות ביותר הן טריא, בלנדר ו-BTB (Be the Bank) יש לציין כי בדרך כלל אתם יכולים לבחור את רמת הסיכון שלכם או לתת למערכת לנהל אתכם במסלול אוטומטי מאוזן.

בנוסף לכך, ללווים עצמם יש בטחונות והם צריכים לעמוד בקריטריונים מסוימים על מנת שיוכלו לקבל הלוואה, ולא מדור כאן בהלוואות לכל דורש.

חשוב: על הרווחים מוטל מס כחוק ותוכלו לקבל את ריכוז התנועות בחשבון שלכם לאחר כל סוף שנת מס.

20. מכירה בזירת מסחר באמזון ו-ebay דרך Dropshipping

אולי הדרך הכי לוהטת לעשות כסף באינטרנט היום. בעיקרון אתם מוכרים מוצרים דרך זירות מסחר שבהם מוכרים גם מיליוני מוכרים אחרים. הזירות הפופולאריות ביותר כיום הן ebay ואמזון.

העניין הוא שבניגוד למה שאומרים לכם, אתם צריכים קצת יותר מקורס של חמש שעות כדי להבין איך להתחיל לבנות תוכנית הקמה מפורטת. למשל:

  • באילו מוצרים אתם מתכוונים להתמקד?
  • מהן מילות המפתח הכי רלוונטיות למוצרים שלכם? (מכונים גם Listings)
  • כיצד תהפכו את המוצרים שלכם לכמה שיותר ייחודים? למשל, אתם יכולים ליצור באנדלים של מוצרים תחת המיתוג שלכם, מה שנקרא Private Labels.
  • האם תחזיקו את המלאי אצלכם, אצל הספק או במחסנים של זירת המסחר?

ישנם כל מיני מודלים של Dropshipping. לדוגמה, חלק מהספקים ימכרו לכם לפי דרישה. המשמעות היא שאתם רוכשים את המוצר רק לאחר שהלקוח מבקש לקנות אותו מכם ואז אתם שולחים אותו אליו.

בשיטה אחרת, אתם קונים את המוצר בסטוקים, מאחסנים אותם במחסנים של פלטפורמת המסחר (כרגע בעיקר אמזון) ומרגע שהלקוח ביצע את ההזמנה, היא דואגת לכל היתר.

בשיטה הראשונה יש פחות סיכונים, אבל גם שולי הרווח קטנים יותר. בשיטה השנייה יש יותר סיכונים מכיוון שאתם עלולים להיתקע עם סחורה שלא הצלחתם למכור, אבל שולי הרווח הם גדולים יותר.

כאמור, יש הרבה מאוד חאפרים בתחום הזה שימכרו לכם הרים וגבהות ולכן כדאי להיזהר וללכת רק לסדנאות או קורסים ותיקים ובעלי שם.

21. מכירת עבודות יד ב-etsy

Etsy היא זירת מסחר ייעודית לעבודות יד, פריטים מעוצבים, תכשיטים וכו'. עקרונות המכירה בה דומים לאלו של אמזון ו-ebay. יש כאלו שטוענים שהיא הוגנת יותר כלפי המוכרים. מה שבטוח הוא שאם יש לכם עבודות ייחודיות ומרשימות, אתם יכולים להרוויח לא רע בכלל.

אחד החסרונות של האתר הוא שקיימת תופעה של העתקת עיצובים ודוגמאות שלפעמיים קשה מאוד להילחם בה, כך שאתם צריכים להמציא את עצמכם מחדש כל הזמן.

קיים גם אתר מקומי בשם "מרמלדה מרקט", אבל כיום הוא הפך לפורטל כללי של מכירות לעיצוב הבית, כך שלא ברור כמה תוכלו להתלבט בו. (באטסי יש גם מערכת קידום ממומן).

22. מכירת לידים והשכרת אתרים

יש לא מעט דרכים לעשות כסף מאתרים באינטרנט. הדרך הראשונה שעולה לנו בראש היא בדרך כלל חנות וירטואלית. הבעיה היא שזה לא תמיד קל להקים מערכת, לארגן מלאי ואחר כך גם להתעסק בכל הקטע של הפקת חשבוניות, טיפול בהזמנות וכמובן משלוח ואריזה של המוצרים.

למרבה המזל יש עוד כמה דרכים להרוויח מאתר אינטרנט מלבד הצבת מודעות פשוטה: מכירת לידים או השכרה של אתרים שלמים המקודמים בגוגל באופן אורגני או אפילו ממומן.

נניח שיש לכם אתר שאתם מקדמים בתחום השיפוצים והוא מקבל כמות נכבדה של כניסות בכל יום. באמצעות טופס פשוט שדרכו הגולש משאיר פרטים, אתם יכולים להפנות אותו לכמה בעלי מקצוע שישלמו לכם על בסיס קבוע.

דוגמה לאתר שפועל במודל הזה הוא "אתר לימודים בישראל". דוגמה אחרת: אתר המקצוענים שבו אתם בוחרים בין בעלי המקצוע המדורגים ביותר.

אפשרות אחרת היא השכרה של אתרים שלמים, אך זו יכולה להיות אופציה מעט יותר מורכבת מכיוון שאתם צריכים לשמור על התנועה שמגיעה לאתר או לקוות שהוא לא יתחיל לאבד את הדירוגים שלו ברגע שתשכירו אותו.

23. מכירת כתבות תוכן וסרטונים לעסקים

לעשות כסף מהאינטרנט באמצעות מודל מכירת כתבות תוכן הוא מודל מעט דומה למודל הקודם, רק שבמקום למכור לידים באמצעות טפסים, אתם מוכרים כתבות תדמית באתרי מידע שאתם מקימים (עדיף סביב נושאים קונקרטים).

גם כאן הדרך הכי טובה להצליח היא לקדם את האתר על מילות מפתח רלוונטיות. לדוגמה, תחת "השקעות בסכומים קטנים" תוכלו לפרסם מספר כתבות של גופי השקעה הנתונים טיפים בנושא.

אפשרות אחרת היא למכור סוג של תיק עבודות לאתרים שרוצים לפתח את המוניטין שלהם דרך פינה כמו "אנחנו במדיה".

אגב, אתם ממש לא מוגבלים רק לתוכן כתוב ויש כיום תחום שלם של הפקת כתבות תדמית בווידאו שאפשר להעלות ליו-טיוב או לכל אתר אחר.

לפני שאתם עושים את זה, כדאי ללמוד קצת על קידום סרטונים ברשת (Video SEO) שהוא לא מאוד שונה מקידום אתרים אורגני, שגם אותו תוכלו ללמוד באמצעות קורס קידום אתרים.

24. השקעה בעסקים

זוכרים שדיברנו על הלוואות חברתיות? כאן מדובר במודל דומה, אבל במקום להתבסס על ריביות שאתם מקבלים בחזרה, אתם יכולים להרוויח מכמה מודלים נוספים. לדוגמה: אחזקה במניות, רכישת ניירות ערך או חלוקת דיבידנדים.

ההבדל הגדול ביותר מאתרי ההלוואה החברתית היא שהאתרים האלו בדרך כלל מושכים יותר חברות בתחום ההייטק וחברות סטארטאפ, כך שאם אתם רוצים להשקיע במשהו שנראה לכם כמו טסלה הבאה בלי הצורך ליישם אותו, זה המקום להתחיל.

25. פיתוח אפליקציות: לא קשה כמו שחשבתם

פיתוח אפליקציות הוא אולי התחום הלוהט ביותר בשנים האחרונות מלבד מכירת מוצרים. מי לא רוצה להמציא אפליקציה מגניבה ולראות אותה מטילה לו ביצי זהב?

החדשות הטובות הן שהיום אתם ממש לא חייבים לעבור קורס תכנות כדי לפתח את אפליקציית החלומות שלכם.

החדשות הפחות טובות הן שעדיין צריך לא מעט כסף כדי לפתח אפליקציה מקצועית בלי באגים שגם נראית ו"מרגישה" כמו שצריך (ה-Look and feel).

מה שהרבה אנשים עושים הוא פשוט לפתח מספר אפליקציות דומות במקביל שמקשרות אחת לשנייה ורואים לאיזו אחת מהן יש את הפוטנציאל הגבוה ביותר.

לדוגמה, אפליקציה של חובבי סדרות שמתרגמת משפטים מקלינגונית (מסע בין כוכבים) לאנגלית, אחת שמתרגמת מדות'ראקית (משחקי הכס) ואחת שמתרגמת מאלפית (סדרת הארץ התיכונה של טולקין כגון ההוביט). קצת התפרענו כאן, אבל הבנתם את הרעיון… 😊

רוב האפליקציות הרווחיות מוכרות תכונות משופרות בכסף. אפשר גם להרוויח ממודעות, אבל אז אתם צריכים מספר גבוה מאוד של הורדות.

השקעה במטבעות קריפטוגרפים
איך לעשות כסף מהאינטרנט?

26. השקעה במטבעות קריפטוגרפים

הסוף לטירוף המטבעות הקריפטוגרפים כנראה לא הולך להיעלם בקרוב וחוץ מהביטקוין יש עוד המון שמות חמים אחרים: את'ריום, ריפל, לייטקווין ועוד עשרות אם לא מאות מטבעות נוספים.

יש שתי דרכים עיקריות להרוויח מהמטבעות האלו: לקנות בזול ולמכור ביוקר באופן שהוא לרוב ספקולטיבי לחלוטין, לפחות כרגע (ולמרבה הצער לא מספיק אנשים מבינים זאת).

הדרך השנייה היא לכרות את המטבעות עצמם ולהוסיף אותם לשרשרת המטבעות. כאן מדובר בעסק די יקר שדורש ציוד מחשוב ובעיקר כרטיסים גרפים חזקים שהמחיר שלהם עומד על כמה מאות דולרים לכל הפחות וגם הזמינות שלהם לא תמיד גבוהה במיוחד (לדוגמה, סדרת ה-GeForce 3XXX של Nvidia).

אגב, אם אתם כבר מחזיקים במטבעות ולא רוצים לסחור בהם ישירות, יש לכם אפשרות לשלם איתם על מגוון של מוצרים תמורת הנחה משמעותית של עשרה אחוזים או מעט יותר, בעיקר באתרים המוכרים מוצרים דיגיטליים.

מקווים שקיבלתם כיוון טוב לאיך לעשות כסף מהאינטרנט או איך לעשות כסף אונליין! 

מדריכים נוספים שלא כדאי לפספס
תשואה של מדד S&P 500

תשואה שנתית ממוצעת של S&P 500

תשואה שנתית ממוצעת של מדד S&P 500 היא נושא מרכזי בעולם ההשקעות, המשמש כאינדיקטור חשוב לביצועי שוק המניות האמריקאי לאורך זמן. הבנת

מה זה קריפטו

מה זה קריפטו (Crypto) – מדריך למתחילים

קריפטו, או מטבעות קריפטוגרפיים (= גם מטבעות דיגיטליים), הפכו לנושא מדובר ופופולרי בשנים האחרונות, משכו תשומת לב עצומה הן מצד משקיעים והן

כתיבת תגובה

דילוג לתוכן