uPress – אחסון לוורדפרס – ביקורת

בחו"ל כל הנושא של חברות אחסון אתרים ייעודיות למערכות תוכן ספציפיות (CMS) הוא נפוץ למדי. הרעיון הוא שאם יש מערכת שהיא מספיק פופולארית, אז שווה "לרכב" על ההצלחה שלה ולהציע מוצר פרימיום שמיועד במיוחד עבורה.

כשאנחנו מדברים על וורדפרס ספציפית, יש כמה יתרונות באחסון וורדפרס ייעודי (לעיתים נקרא גם "מנוהל"):

1. תוספים – אנשים רבים לא מתקינים תוספים חשובים מתוך חוסר הכרה של הנושא או המחשבה שאפשר להפעיל את וורדפרס כמו שהיא ולהיות מוגנים. אז נכון, תוספי SEO כמו Yoast למשל תמצאו בלא מעט התקנות, אבל תוספים כמו תוספי אבטחה, תוספי גיבוי ותוספי אופטימיזציה למהירות עדיין לא מותקנים ברוב אתרי הוורדפרס (וגם אם הם מותקנים, לא בטוח שהם יהיו מוגדרים נכון).

2. אופטימיזציה ברמת השרת – מלבד אופטימיזציה דרך תוספים, ניתן לבצע גם אופטימיזציות נוספות ברמת השרת גם אם 99% משרתי הלינוקס כיום מסוגלים להפעיל את וורדפרס. אגב, העובדה שעל שרת יש אפשרות להתקין את וורדפרס בצורה מהירה לא קשורה לאופטימיזציות שהוא עובר (מדובר פשוט בעוד פונקציה של תוכנת הניהול שלו).

3. לא צריך להיכנס כל הזמן לממשק הניהול המלא – מכיוון שוורדפרס היא מערכת בקוד פתוח, חברות אחסון מסוימות עם שירותי אחסון לוורדפרס מאפשרות לנהל אתרים רבים תחת ממשק אחד בקלות או לראות נתונים שונים בצורה יותר נוחה מאשר דרך לוח הבקרה של וורדפרס. זה לא יתרון שימכור לבדו חבילת אחסון שכזו, אבל הוא בהחלט עוזר.

בסופו של דבר אין ספק שרוב חברות האחסון שמציעות חבילות ייעודיות עושות זאת מתוך מחשבה למקסם רווחים, אבל אם לוקחים בחשבון את כל כאב הראש שהן חוסכות למשתמש הממוצע, ההפרש במחיר הוא לא עד כדי כך משמעותי.

אז נתחיל עם סקירה של uPress 

יופרס מציגה את עצמה כחברה שהוקמה על ידי קבוצת אנשים בעלי התמחות בתחומי מחשוב שונים : ממשק וחווית משתמש (UX/UI), מנהלי תוכנה, מנהלי רשתות ותקשורת ואנשי סייבר.

לפי עמוד האודות כיום החברה מופעלת על ידי 9 אנשים, אבל אם לא הייתם יודעים את זה, היה אפשר בקלות לחשוב שמדובר בחברה עם עשרות עובדים…

האתר מציע חבילות אחסון שונות לתשעה סקטורים שונים:

  • עסקים
  • מפתחים
  • אנשי עסקים
  • מעצבים
  • בעלי חנויות מסחר אלקטרוני (אי-קומרס)
  • סוכנויות להקמת אתרים או אחסון אתרים (מה שנקרא ריסיילר)

בעמוד הבית תוכלו למצוא את הפיצ'רים לכל סקטור, ובסך הכול טוענים ביופרס שיש לא פחות מ-120 סיבות להשתמש במערכת שלהם. 

מן הסתם לא נוכל לעבור על כולן, אבל הנה התכונות היותר שימושיות וייחודיות שמצאנו מלבד היתרונות הכללים שהזכרנו בפתיחה:

סריקות אבטחה ידניות – הצוות של יופרס מבצע סריקות אבטחה אקראיות על מנת לגלות נקודות חולשה שכלים אוטומטים לא תמיד יכולים לגלות.

פאנל ניהול בעברית – מהניסיון שלנו הפאנל של יופרס הוא אחד היותר ידידותיים והמתקדמים בעברית מעבר לעובדה שהוא מייתר כאמור את הצורך להיכנס לפאנל המקורי של וורדפרס.

קפיצה בין סביבת הפיתוח לאתר הציבורי – מי שעושה שימוש מתקדם בוורדפרס כמו עריכת תבניות, שימוש בקודקס ופיתוח באופן כללי יכול לקבל סביבה נפרדת לפיתוח של האתר. רק כאשר הכול עובד כשורה מעדכנים את האתר שהמשתמשים רואים.

ניהול של כמה אתרים במקביל  ושכפול אתרים – ניהול של כמה אתרים במקביל הוא עניין שבדר"כ דורש התקנה מיוחדת של וורדפרס או תוספים, כאן הוא מובנה. מאוד שימושי למי שמנהל את אתרי הלקוחות שלו או עבור מקדמי אתרים.

אחסון בשלוש יבשות + CDN: אין צורך לאחסן אתרים שמיועדים לאירופה או לארה"ב בחברת אחסון בחו"ל. ניתן גם לעשות שימוש ברשת להפצת תוכן (CDN) שטוענת את האתר אוטומטית מהשרת הקרוב ביותר למשתמש.

הרשאות – ניתן לנהל הרשאות לא רק לאתר עצמו (הרשאות ניהול), אלא גם לתת הרשאות שונות ברמת האחסון.  כך ניתן להימנע משיטות "עצלניות" שחושפות אתכם לסיכוני אבטחה כמו שיתוף של סיסמאות ושמות משתמשים.

תוספים ועיצובים בחינם – uPress מציעים מגוון של עיצובים ותוספי פרימיום כמו WP-Rocket (תוסף להאצת האתר) בחינם, מה שהופך את כל החבילות למשתלמות יותר. 

פיזור אתרים על כתובות IP שונות למקדמי אתרים – תכונה זו נקראת SEO Edge והיא מאפשרת לכם לבחור כתובת IP נפרדת לכל אתר על מנת לקשר בין אתרים שאתם מארחים בלי שגוגל יחשוד בכם. ברוב חברות האחסון האחרות חבילות SEO הן חבילות נפרדות שעולות כסף.

עזרה ותמיכה

ניתן לקבל תמיכה טלפונית משעה 8:30 עד 17:00 בערב בין הימים א-ה. מלבד זאת קיימת אפשרות לשלוח דואר אלקטרוני או כרטיס תמיכה ישירות דרך האתר והחברה מתחייבת לענות תוך כ-4 שעות או יותר מהר.

כמו כן קיים מרכז תמיכה עם שאלות ותשובות נפוצות לפי נושאים, כולל אפשרות לחיפוש חופשי שעובד לא רע.

קיים גם בלוג עם טיפים מקצועיים, אך נראה שהוא כבר לא מתעדכן.

חבילות האחסון ביופרס

ב"יופרס" יש 3 חבילות אחסון ועוד חבילות VPS (אחסון על שרת וירטואלי)

חבילה אישית – אירוח של אתר (דומיין) אחד עם שטח אחסון מצומצם

חבילה מקצועית – חבילה למספר אתרים ושטח אחסון גדול יותר

עסקית – חבילה גדולה לעשרה אתרים (בזמן כתיבת שורות אלו) ושטח אחסון גדול אפילו יותר

חבילות VPS – חבילות שמיועדות לאתרים גדולים ומורכבים יחסית עם נפח תעבורה גבוה שצורכים הרבה משאבים. נכון להיום יש 5 חבילות שונות עם מספר גבוה של אתרים בכל חבילה ("בנק אתרים").

חוות דעת על uPress מרחבי הרשת

באתר של יופרס תוכלו למצוא ביקורת על השרות וגם גופים גדולים שאיתם הם עובדים כמו סלקום, קופת החולים מכבי, קפה לנדוור, אוניברסיטת חיפה, ארומה והוט.

 אבל גם אם מחפשים מקורות אובייקטיבים, יש לא מעט המלצות חיוביות:

באתר ריכוז הביקורות HostAdvice יש נכון לרגע כתיבת שורות אלו 35 ביקורות גולשים על יופרס עם ציון ממוצע של 4.4 כוכבים מתוך 5.

uPress – אחסון לוורדפרס

סקירה מקצועית של בן שריד מ-Website Planet נתנה לחברה ציון של 4.7 כוכבים, מקום 7 מתוך 49 ביקורות מקצועיות בכל האתר, לא רע בכלל.

בן מציין לטובה את השירות, העובדה שכלל ממשק הניהול כבר מסונכרן עם וורדפרס, מהירות טעינה (חשוב מאוד לגוגל) והתמיכה (אם כי הוא מציין שיש מענה טלפוני רק עד חמש בערב). 

בן אומנם מציין שהעובדה שהמערכת תומכת אך ורק בוורדפרס היא חסרון, אך הדבר רלוונטי בעיקר למי שמשווה את החברה לחברות אחרות שלא מציעות שירות ייעודי של וורדפרס (והרי זה הרעיון שבאחסון אתרים אצל יופרס). 

כמו כן, המחירים מעט יותר גבוהים, אך זהו כאמור מאפיין כללי של חברות לאחסון CMS ייעודי.

לסיכום

אם אתם מחפשים שירות אחסון איכותי לאתר או אתרי הוורדפרס שלכם שיחסוך לכם המון התעסקות טכנית ושייתן לכם לנהל את האתר עצמו בראש שקט, אחסון ביו-פרס היא ללא ספק אחד הפתרונות היותר טובים שיש לשוק להציע.

מדריכים נוספים שלא כדאי לפספס
תשואה של מדד S&P 500

תשואה שנתית ממוצעת של S&P 500

תשואה שנתית ממוצעת של מדד S&P 500 היא נושא מרכזי בעולם ההשקעות, המשמש כאינדיקטור חשוב לביצועי שוק המניות האמריקאי לאורך זמן. הבנת

מה זה קריפטו

מה זה קריפטו (Crypto) – מדריך למתחילים

קריפטו, או מטבעות קריפטוגרפיים (= גם מטבעות דיגיטליים), הפכו לנושא מדובר ופופולרי בשנים האחרונות, משכו תשומת לב עצומה הן מצד משקיעים והן

כתיבת תגובה

דילוג לתוכן